Kosten uitvaart

De kosten uitvaart voor een begrafenis kost al snel tussen de 8.500 en 11.000 euro en een crematie kost tussen de 6.500 en 9.000 euro. Het wordt helaas door veel mensen onderschat en meer dan een derde denkt dat een uitvaart minder dan 5000 euro kost.

Dat de gemiddelde begrafeniskosten vaak hoger liggen dan de kosten voor een crematie, heeft te maken met het feit dat de begrafeniskosten voor een deel uit grafkosten bestaan. De grafkosten verschillen sterk per gemeente en liggen tussen de 800 en 7000 euro. Maar uit welke kosten bestaan nu de kosten uitvaart?

Basis kosten uitvaart

Iedere uitvaart heeft een aantal basiskosten. Zo heeft de uitvaartverzorger bijvoorbeeld een vast tarief voor zijn of haar diensten die gelijk zijn voor zowel een crematie als een begrafenis. De basispakketten van de uitvaartondernemingen verschillen wel van elkaar. Bij de ene uitvaartonderneming zit een eenvoudige kist, de rouwauto, het opbaren en verzorgen van de overledene en een condoleanceregister in het basispakket.

Terwijl andere uitvaartondernemingen extra kosten rekenen voor het opbaren, de kist, de auto en het regelen van de wettelijke formaliteiten.

Uitvaartverzorgers hebben niet op alle kosten invloed, denk bijvoorbeeld aan de kosten van de begraafplaats of van het crematorium. De basiskosten van een crematie en begrafenis liggen veelal tussen de 2.200 en 3.000 euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *